Hoe kan ik medehuurderschap aanvragen?

Als uw partner of inwoner medehuurder wil worden, moet deze aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U staat tenminste twee jaar samen op het woonadres bij de gemeente Schiedam ingeschreven,
  • U heeft toestemming van ons gekregen om in te wonen op het adres,
  • U voert een duurzame gemeenschappelijke huishouding met de hoofdbewoner en blijft dat in de toekomst doen. Dit betekent dat u allebei in de woning woont en alle kosten deelt. Stuur hiervoor uw bankafschriften van de laatste twee jaar naar ons toe.

De aanvrager moet kunnen aantonen dat zij samen de kosten van het huishouden dragen. Denk bijvoorbeeld aan wie betaalt de energie rekening, of de waterrekening en de boodschappen, verzekeringspapieren op beide namen, samenlevingsovereenkomst.

Wanneer bewoners alles apart doen kan er niet aannemelijk worden gemaakt dat zij een gezamenlijke huishouding voeren en zal Woonplus de aanvraag afwijzen. 

Medehuurderschap moet u schriftelijk aanvragen. U dient bovenstaande stukken aan te leveren voordat Woonplus toestemming geeft. Dat kan op verschillende manieren: Graag een compleet verzoek indienen ter beoordeling (dus inclusief bijbehorende documenten) en aanvraag moet door  door beide partijen ondertekend worden.

E-mail: woonplus@woonplus.nl

Per brief: Woonplus Schiedam, Postbus 25, 3100 AA Schiedam

Let op: Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd parnterschap, dan bent u automatische medehuurder. 

Kinderen kunnen geen medehuurder worden. We maken echter een uitzondering voor kinderen ouder dan 35 jaar die nog steeds thuis wonen. Zij moeten dan wel aantoonbaar een gemeenschappelijke huishouding voeren met hun ouders. Voorwaarde is wel dat er sprake is van een onafgebroken inwoning. Is iemand uit huis gegaan en weer terug gekomen, dan gaat deze uitzondering niet op.