Kom ik in aanmerking voor de éénmalige huurverlaging?

U krijgt de eenmalige huurverlaging in de volgende situatie:

  Tot uiterlijk 31 december 2024 kunt u als huurder een eenmalige huurverlaging aanvragen. U komt in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging in de volgende situatie:

  - U woont op 1 maart 2023 in een sociale huurwoning.

  - De kale huurprijs is hoger dan € 577,91 per maand.

  - U woont alleen en uw inkomen is lager dan € 24.840 per jaar of € 26.430 als u AOW krijgt.

  - U woont met twee of meer personen en uw inkomen is lager dan € 32.370 per jaar of € 35.150 als u AOW krijgt.

  Het is aan u als huurder om de samenstelling van uw huishouden aan te tonen. In de samenstelling tellen al uw huisgenoten mee, ook kinderen die thuis wonen.

   Moet ik doorgeven hoe hoog mijn inkomen is?

  Ja, het is aan u als huurder om bewijsstukken aan te leveren van de hoogte van het inkomen van alle huisgenoten. Het inkomen van inwonende kinderen die op 1 januari 2023 26 jaar of jonger waren telt niet mee.

   Wanneer en hoeveel gaat de huur omlaag?

  Wanneer u een voorstel voor huurverlaging ontvangt wordt de huur verlaagd naar € 577,91 per maand. De ingangsdatum van de huurverlaging wordt aangegeven in het voorstel wat u ontvangt.

  Wanneer krijg ik bericht?
  Geldt de huurverlaging niet voor u? Dan gaat uw huur op 1 juli waarschijnlijk iets omhoog. U krijgt daarover bericht in april.
  Geldt de huurverlaging wel voor u? Dan krijgt u in mei bericht van ons over de huurverlaging.

  Moet ik zelf iets doen om huurverlaging te krijgen?
  U dient zelf een verzoek in te dienen voor de éénmalige huurverlaging. U kunt dit verzoek enkel online indienen via uw account of via de website van Woonplus. Verzoeken via de mail worden niet in behandeling genomen u kunt deze enkel via de website indienen.