Inboedelverzekering

Veel gevraagd over Inboedelverzekering

De inboedelverzekeraar keert niet uit. Wat nu?

U kunt Woonplus schriftelijk aansprakelijk stellen samen met de schriftelijke afwijzing van uw eigen verzekeraar. De verzekeraar van Woonplus neemt uw aanvraag dan in behandeling. Dit is nog geen garantie dat uw claim tot een vergoeding leidt. U kunt Woonplus aansprakelijk stellen.

Dat kan op twee manieren:

Online: klik op het contactformulier van Woonplus

Per brief: Woonplus Schiedam, Postbus 25, 3100 AA Schiedam

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je, zoals de naam het al zegt, schade aan of verlies van je inboedel kunt afdekken Hierbij kun je denken aan schade als gevolg van brand, inbraak, vandalisme of waterschade. Met de term inboedel bedoelen verzekeraars alle roerende zaken die tot je huishouden behoren. Dit zijn dus de spullen die niet vastzitten aan je huis, zoals tafels, stoelen, vloerbedekkingen en uw televisie. Eigenlijk is de inboedel alles wat u bij een eventuele verhuizing mee kunt nemen. Zo hoort uw keuken niet tot de inboedel van het huis, maar al het keukengerei wel.

Ben ik verplicht een inboedelverzekering af te sluiten?

Nee, dat bent u niet verplicht. Woonplus adviseert u toch sterk om dit wel te doen.

Mocht u overlast vinden van water of brand dan kan Woonplus niets voor u betekenen als het gaat om vergoedingen.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn spullen?

U moet de schade melden en verhalen bij uw eigen inboedelverzekering! Heeft u geen inboedelverzekering? Dan betekent dit geen enkele vergoeding bij brand, inbraak, storm- en waterschade. Ook niet door Woonplus!

Kan ik een inboedelverzekering afsluiten bij jullie?

Nee, u kunt deze niet bij Woonplus afsluiten.