Op zaterdag 10 oktober is van 10.00 tot 16.00 uur de Nieuwbouwdag Schiedam. Vorig jaar bleek de Nieuwbouwdag een groot succes en bezochten ongeveer 2000 bezoekers het evenement en gingen de geïnteresseerden met bussen langs de bouwlocaties. In deze ‘corona-tijd’ kiezen de organisatoren voor een andere opzet.
 
U kunt vanaf 10.00 uur een wandel- en fietsbrochure afhalen in het i-Punt in de Waag aan de Lange Kerkstraat 39 (naast de Grote- of Sint Janskerk). Daarin staan per wijk de nieuwbouwplannen aangegeven en kort omschreven. Rond 10.30 uur gaan er diverse medewerkers van de gemeente op de fiets of wandelend langs de locaties in verschillende wijken. Zij kunnen ter plekke veel vertellen en antwoorden geven op vragen.
 
Nieuwbouw Woonplus
Woonplus brengt tijdens de Nieuwbouwdag drie projecten met sociale huurwoningen onder de aandacht. Het eerste project is de ‘vernieuwbouw’ van de Wiltonflats in Nieuwland. In de flats komen 117 energiezuinige appartementen voor senioren. Verder worden rond de Parkweg in 145 duurzame woningen gerealiseerd in het project ‘In de Buurttuin’. Tot slot worden aan het eind van dit jaar 15 eengezinswoningen in de ‘Nieuwe Wetenschappers’ in Schiedam Oost opgeleverd en verhuurd. Op duurzaamwoonplus.nl vindt u meer informatie over deze projecten.