Nieuwe toekomst voor de Nolensbuurt Midden

­
­

Woonplus gaat aan de slag in de Nolensbuurt in Nieuwland. Een deel van de woningen wordt gerenoveerd en een ander deel wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De huurders van de elf complexen zijn onlangs geïnformeerd met een brief waarin de plannen voor de herstructurering van de buurt worden toegelicht. Ook staat in de brief dat bewoners moeten uitverhuizen. Een ingrijpend bericht voor de huurders.

Woonplus wil ook voor de toekomst voldoende betaalbare huurwoningen beschikbaar houden in  Schiedam. Het hele bezit van Woonplus is onderzocht en de complexen in Nolensbuurt Midden scoren daarin slecht. De woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd in technische uitvoering, in woongemak en woningindeling. Daarnaast gaat het om portiekwoningen zonder lift, waarvan er teveel zijn in de wijk Nieuwland. In samenwerking met de gemeente is een stedenbouwkundig onderzoek uitgevoerd en die geeft richting aan hoe de buurt zich in de toekomst kan ontwikkelen.

Wat komt er terug?
In de Nolensbuurt willen we meer verschillende type woningen. Alle woningen moeten verder voldoen aan de eisen van de toekomst op het gebied van prettig wonen en duurzaamheid. Dat geldt ook voor de woningen die ingrijpend gerenoveerd worden.

Wanneer starten de werkzaamheden?
In 2019 wil Woonplus starten met de renovatie van twee complexen aan de Meesterstraat en Mgr. Nolenslaan. Dit betekent dat bewoners van die complexen vanaf maart 2018 starten met uitverhuizen. Er is een projectteam binnen Woonplus dat de huurders hierbij begeleidt. De totale herstructurering van de Nolensbuurt duurt ongeveer tien jaar.

Meer weten?
Huurders van de complexen ontvangen persoonlijke informatie via brieven. Daarnaast ontvangen de bewoners regelmatig nieuwsbrieven. De eerste nieuwsbrief verscheen onlangs en is terug te vinden op de pagina ‘ik ben huurder’.