folder over de huurverhoging per 1 juli 2020. Die blijft dit jaar beperkt tot de inflatie van 2,6%. Volgens de wet mogen wij de huur met maximaal 5,1% verhogen, maar dat vinden wij niet passen in deze uitzonderlijke tijd. Deze gematigde huurverhoging sluit aan bij de wens van de Woonbond en brancheorganisatie Aedes.

 

Huurtoeslag
Ontvangt u geen huurtoeslag? Misschien heeft u daar wel recht op. Dat hangt af van de huur, uw inkomen, uw vermogen en de samenstelling van uw gezin. In 2020 komen meer mensen dan voorheen voor huurtoeslag in aanmerking. Op de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl) kunt u een proefberekening maken. U kunt daar ook het aanvraagformulier vinden. Ontvangt u al huurtoeslag, dan hoeft u verder niets te doen. Woonplus geeft de nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. U ontvangt vóór 1 juli 2020 een nieuwe beschikking huurtoeslag.

 

Inkomen gedaald
Als uw inkomen door de coronacrisis is gedaald, kunt u ondersteuning krijgen van de gemeente Schiedam. Op de website www.schiedam.nl vindt u informatie over inkomen en bijstand. Heeft u problemen met het betalen van de huur doordat uw inkomen is gedaald? Neem dan op tijd contact met ons op. Samen kunnen we een soepele betalingsregeling afspreken. U kunt daarvoor tussen  8.00 en 11.00 uur bellen naar (010) 20 45 100, doorkiesnummer 3. Ook kunt u hiervoor een mail sturen naar wps@woonplus.nl.

 

Meer informatie
Wilt u meer weten over de huurverhoging? U vindt hier een lijst met vragen en antwoorden. Staat de vraag niet op de lijst? Dan kunt u uw vraag mailen naar huuraanpassing@woonplus.nl.