De Wiltonflats

117 seniorenappartementen

De ‘Wiltonflats’ liggen aan de Noordvestsingel, de Parkweg en de Burgemeester Honnerlage Gretelaan in Schiedam-Nieuwland. Sinds oktober 2021 worden ze ingrijpend verbouwd. Zo ingrijpend, dat het resultaat gelijk is aan nieuwbouw. Augustus 2022 worden de eerste 39 woningen opgeleverd.

De appartementen krijgen allemaal een nieuwe, frisse uitstraling. Ze variëren in grootte van circa 50 m2 tot 75 m2. Er zijn zowel drie- als vierkamerappartementen. De woningen beschikken allemaal over een zonnig balkon op het zuiden. Daarnaast hebben de bewoners toegang tot een mooie binnentuin.

Levensloopbestendig

De appartementen in de Wiltonflats worden levensloopbestendig gemaakt. De woningen zijn straks rollator toegankelijk, op de galerijen wordt ruimte voor scootmobielen gemaakt en natuurlijk beschikken de flats over goede, betrouwbare liften. 

Comfortabel en energiezuinig

De appartementen worden dankzij alle energievoorzieningen ook heel comfortabel en energiezuinig. Denk hierbij aan triple glas (behalve de bovenste verdiepingen, die krijgen vanwege technische beperkingen HR++ glas), zonnepanelen en een collectieve verwarmingsketel. De woningen worden ook technisch voorbereid op de toekomstige aansluiting op het warmtenet.

De oplevering van de eerste flat

In augustus is de eerste Wiltonflat aan de Paulus Buysstraat (oud adres Noordvestsingel) gereed. Hierin liggen 39 woningen. Daarvan zijn er 27 bestemd voor huurders die gebruik maken van de mogelijkheid om in één van de Wiltonflats te blijven wonen. Een deel van hen woont al bijna een jaar in een wisselwoning. De andere 14 wonen op dit moment in de twee andere Wiltonflats.

De 12 woningen die overblijven, komen beschikbaar voor onze doorstroomregeling senioren. Bent u 55 jaar of ouder? Woont u in een grote woning van Woonplus? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan komt u voor deze regeling in aanmerking. Met deze regeling kunt u met voorrang naar een seniorenwoning verhuizen en dus ook naar deze Wiltonflat. Wilt u meer weten over deze regeling? Lees dan hier de brochure >

De oplevering van de tweede flat

De werkzaamheden aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan starten 1 november 2022. De oplevering van deze tweede flat verwachten we medio 2023. Bijna een derde van de woningen is weer gereserveerd voor huurders die nu al in de Wiltonflats wonen en terugkeren. Van de andere woningen wordt ook weer een groot deel verhuurd via de doorstroomregeling senioren. De woningen die verder nog overblijven adverteren we via Woonnet óf wijzen we toe aan huurders die in verband met sloop of renovatie van hun woning moeten uitverhuizen. Woningen die op Woonnet Rijnmond komen te staan, gaan circa drie maanden voor de oplevering in verhuur.