Bij ons wonen

In onze woningen vinden heel veel mensen een thuis. In totaal hebben we er ruim 11.000. Dit zijn vrijwel allemaal sociale huurwoningen en ze liggen allemaal in Schiedam. Dagelijks spannen we ons er voor in om iedereen zo fijn mogelijk te laten wonen. Nu én in de toekomst. 

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning in Schiedam? Zorg er dan voor dat u staat ingeschreven bij Woonnet Rijnmond. Dit is dé plek waar alle woningcorporaties in de regio hun woningen aanbieden. Ook als u al in een woning van ons woont, is het verstandig om uw inschrijving elk jaar weer te verlengen. Komt er een moment waarop u wilt verhuizen? Dan heeft u daar veel profijt van. Want hoe langer uw inschrijfduur, hoe groter de kans dat u voor een woning in aanmerking komt. 

Actueel aanbod
Woningen die wij op Woonnet Rijnmond publiceren, worden ook automatisch getoond op de pagina 'actueel woningaanbod'. Daarnaast vindt u hier woningen terug die wij te koop aanbieden. Gaat er een nieuwbouwproject in verhuur? Dan vindt u deze woningen als 'cluster' op Woonnet Rijnmond terug. Deze clusters kunnen we op dit moment alleen nog niet zichtbaar maken op onze pagina 'actueel aanbod'. Heeft u interesse in een nieuwbouwproject? Houd dan de betreffende projectpagina, onze nieuwsberichten en natuurlijk Woonnet Rijnmond in de gaten. Overigens adverteren we niet alle woningen op Woonnet Rijnmond. Sommige woningen verhuren wij rechtstreeks. Bijvoorbeeld aan mensen die in aanmerking komen voor de doorstroomregeling voor senioren. Ons aanbod is dus meestal groter dan u ziet. 


Senioren

Onze seniorenwoningen bieden u veel gemak en comfort. Zo zijn ze altijd gelijkvloers en goed geïsoleerd. Vaak hebben ze een praktisch ingerichte buitenruimte die eenvoudig te onderhouden is. Bent u slecht ter been? Dan kunt u zich in deze woningen makkelijker voortbewegen. En in nieuwe woongebouwen is er meestal ook ruimte voor scootmobielen. 

Lees meer

Doorstromen

Bent u 55 jaar of ouder? Woont u in een grote woning van Woonplus? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan komt u in aanmerking voor onze doorstroomregeling voor senioren. Met deze regeling kunt u met voorrang naar een seniorenwoning verhuizen. Jaarlijks stellen we een derde van onze seniorenwoningen voor deze regeling beschikbaar.

Lees meer

Buurtbeheer

Onze buurtbeheerders zorgen ervoor dat het voor u fijn wonen is in uw wooncomplex of buurt. Zo controleren ze de schoonmaak en letten ze erop dat er geen afval in portieken wordt gezet. Ze hebben elk hun eigen ‘stukje Schiedam’ in beheer. Dit houden ze via vaste looproutes in de gaten. Spreek ze gerust aan als u ze ziet. Want ze zijn er vooral ook om u te helpen.

Lees meer