In de Buurttuin

Langs de Parkweg verrijst een gloednieuwe buurt met de veelzeggende naam 'In de Buurttuin'. Met haar brede stoepen, veel groen en talrijke speelplekken biedt de buurt straks alle ruimte voor gezellige ontmoetingen. In totaal realiseren we hier 71 eengezinswoningen en 74 seniorenappartementen voor de sociale verhuur. 


74 Seniorenappartementen

Bij de entree van de Parkweg aan de Burgemeester van Haarenlaan realiseren we 2 kleinschalige appartementengebouwen. Elk gebouw bestaat uit 37 appartementen met drie kamers en een ruim balkon op het zuiden. Ze zijn circa 73 m2 groot. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging en uiteraard een lift. De appartementen zijn allemaal bestemd voor senioren (55+). De eerste 37 appartementen zijn begin dit jaar opgeleverd. Er zijn op dit moment nog enkele appartementen beschikbaar.

Energiezuinig

De appartementen zijn net als de eengezinswoningen zeer energiezuinig. Ze zijn voorzien van triple glas en beschikken over een collectieve warmte- en koudeopslag installatie. Er is vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer. Dit maakt ze extra comfortabel. Op het dak liggen zonnepanelen. 

Een scootmobielpool

Bent u niet zo goed ter been? Dan kunt u gebruik maken van een zogenaamde scootmobielpool. U heeft hiervoor alleen een indicatie nodig. De scootmobielen in deze pool zijn eigendom van Rogplus. Heeft u een scootmobiel nodig? Dan kunt u er eentje lenen uit de pool. Dat is niet alleen duurzaam, het zorgt ook voor extra gemak. Zo hoeft u niet om te kijken naar het onderhoud: de scootmobiel staat opgeladen voor u klaar. Dit betekent wel dat er bij het appartementencomplex geen stallings- en oplaadruimte is voor een eigen scootmobiel.

Huurprijs

De kale huur van deze appartementen is €784,-. Bovenop deze huur betaalt u een bedrag van circa €195,00 aan service- en stookkosten.
Bij de toewijzing van de appartementen gelden ook inkomenseisen. Bent u alleen? Dan mag uw inkomen liggen tussen de €25.476 en €66.054. Ben u met z’n tweeën? Dan mag uw inkomen liggen tussen de €34.576 en €72.939.

Huurtoeslag

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen heeft u ook recht op huurtoeslag. Daardoor kan uw netto huur in de praktijk flink lager zijn. Bent u alleen en heeft u een inkomen rond de €27.000?  Dan kan de toeslag oplopen tot wel €220. Bent u met z'n tweeën? Dan geldt dit bij een inkomen van €36.000. Wilt u weten op hoeveel huurtoeslag u recht heeft? Maak hier een proefberekening.

Verhuur

De laatst beschikbare appartementen zijn tot en met 21 april geadverteerd via Woonnet Rijnmond. Er kan op dit moment niet meer gereageerd worden. Huurt u op dit moment al een woning van Woonplus en is dit een grote, schaarse woning? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor onze doorstroomregeling voor senioren. In dat geval kunt u nog wél reageren. Dit kan rechtstreeks bij Woonplus, bij onze seniorenmakelaar.
Lees hier meer over deze regeling >

71 Eengezinswoningen

De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en zonnige achtertuinen. In de tuin is ook een privé berging te vinden. De eerste 27 woningen zijn vorig jaar opgeleverd. De laatste 44 woningen worden dit jaar opgeleverd. Naar verwachting is dat in april. De woningen worden verhuurd in het duurdere sociale segment.

Bijzonder energiezuinig

Van de woningen die nu worden opgeleverd hebben er 33 een kap en 11 een plat dak. Alle woningen hebben drie slaapkamers, een zonnige achtertuin en een achterom. In de tuin staat ook een  privé berging. De woningen zijn allemaal voorzien van triple glas, een warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak liggen zonnepanelen.

Omdat de woningen zo energiezuinig zijn, betaalt u voor deze woningen een zogenaamde energieprestatievergoeding (EPV). Wat dit precies inhoudt, kunt u hier lezen.

Ontwerp uw eigen tuin

De tuinen worden kaal opgeleverd. U moet uw tuin dus helemaal zelf aanleggen. Ontzettend leuk natuurlijk! Maar houd er wel rekening mee dat dit extra tijd en geld kost. We helpen u graag op weg. Daarom ontvangt u van ons een brochure met een stappenplan voor de inrichting van uw tuin en tips voor het onderhoud.

Uw tuin is bij de oplevering wel al voorzien van een  erfafscheiding aan het openbaar gebied. Deze heggen, hekwerken of muurtjes onderhouden wij. Sommige woningen hebben een zogenaamd 'Delfts Stoepje'. Dit is een strook langs uw woning die niet bij uw woning hoort, maar die u wel mag gebruiken. 

Voor wie?

De woningen zijn bestemd voor huishoudens van 3 tot 5 personen, waarvan minimaal 1 kind. Voor de 33 woningen met kap dient uw verzamelinkomen te liggen tussen €34.576,-  en €48.625,- per jaar. Voor de 11 andere woningen tussen €48.625,-  en €66.053,-.

Voorrang voor Schiedammers

Woont u op dit moment al minimaal twee jaar in Schiedam? En wilt u graag groter wonen of verhuizen naar een eengezinswoning? Dan is dit uw kans. Wie minimaal 2 jaar in Schiedam woont, krijgt namelijk voorrang bij de toewijzing. 

Inschrijving gesloten

De woningen zijn eind maart geadverteerd via WoonnetRijnmond.nl. Er kon gereageerd worden tot en met 2 april. De inschrijving is inmiddels gesloten.