In de Buurttuin

Langs de Parkweg verrijst een gloednieuwe buurt met de veelzeggende naam 'In de Buurttuin'. Met haar brede stoepen, veel groen en talrijke speelplekken biedt de buurt straks alle ruimte voor gezellige ontmoetingen. In totaal realiseren we hier 71 eengezinswoningen en 74 appartementen voor de sociale verhuur. 


37 Luxe appartementen

In de Buurttuin leveren we in september 37 luxe appartementen op voor Schiedamse starters op de woningmarkt. Dit nieuwe complex ligt nabij het centrum dus je weet je verzekerd van een levendige omgeving. Er zijn veel voorzieningen die vanuit dit complex goed bereikbaar zijn en die het wonen op deze locatie aantrekkelijk maken. Zoals de sportvelden in het Beatrixpark, winkels en uitgaansgelegenheden in het centrum van Schiedam. Uitgaansgelegenheden in het centrum van Rotterdam liggen op 20 minuten fietsafstand. Openbaar vervoer, zoals trein, metro en tram zijn op loopafstand.

De appartementen zijn 73 m2 groot, tellen drie kamers en hebben een ruim balkon op het zuiden. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging en een lift. De appartementen zijn zeer energiezuinig. Met vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer zijn de woningen heerlijk comfortabel. Op het dak liggen zonnepanelen.

Van senioren naar starters

Het eerste gebouw hebben wij volledig verhuurd aan 55+-ers. Oorspronkelijk waren wij dit ook van plan met dit tweede gebouw. We merken echter dat senioren liever kiezen voor appartementen in de hofjes van Wilton en seniorenwoningen in Schiedam noord en west. Daarom stellen we deze woningen nu graag beschikbaar voor Schiedamse starters (23+) op de woningmarkt. Natuurlijk kunt u als senior nog steeds in deze woningen wonen. Alleen woont u dan niet in een seniorencomplex.
De woningen zijn in mei op Woonnet Rijnmond geadverteerd. Er kan inmiddels niet meer gereageerd worden.

Huurprijs

De kale huurprijzen liggen tussen de €855,- en €879,66 . Bovenop deze huur betaalt u een bedrag van circa €195,00 aan service- en stookkosten. Bij de toewijzing gelden ook inkomenseisen:
16 woningen stellen we beschikbaar voor eenpersoonshuishoudens met een inkomen tussen € 27.726,- en € 47.699 en tweepersoonshuishoudens met een inkomen tussen € 37.626,- en € 52.671,-.
21 woningen stellen we beschikbaar voor eenpersoonshuishoudens met een inkomen tussen € 47.700,- en 71.549,- en tweepersoonshuishoudens met een inkomen tussen € 52.672,- t/m 79.007,-.

Huurtoeslag

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen heeft u ook recht op huurtoeslag. Daardoor kan uw netto huur in de praktijk flink lager zijn. Bent u alleen en heeft u een inkomen rond de €28.000,-?  Dan kan de toeslag oplopen tot wel €317,-. Bent u met z'n tweeën? Dan kan dit bij een inkomen van €38.000,- oplopen tot wel €194,-. Wilt u weten op hoeveel huurtoeslag u recht heeft? Maak hier een proefberekening.


71 Eengezinswoningen

De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en zonnige achtertuinen. In de tuin is ook een privé berging te vinden. De woningen zijn allemaal voorzien van triple glas, een warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak liggen zonnepanelen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.