In de Buurttuin

Langs de Parkweg verrijst een gloednieuwe buurt met de veelzeggende naam 'In de Buurttuin'. Met haar brede stoepen, veel groen en talrijke speelplekken biedt de buurt straks alle ruimte voor gezellige ontmoetingen. In totaal realiseren we hier 71 eengezinswoningen en 74 seniorenappartementen voor de sociale verhuur. 


74 Seniorenappartementen

Bij de entree van de Parkweg aan de Burgemeester van Haarenlaan realiseren we 2 kleinschalige appartementengebouwen. Elk gebouw bestaat uit 37 appartementen met drie kamers en een ruim balkon op het zuiden. Ze zijn circa 73 m2 groot. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging en uiteraard een lift. De appartementen zijn allemaal bestemd voor senioren (55+) en zeer energiezuinig. Ze zijn voorzien van triple glas en beschikken over een collectieve warmte- en koudeopslag installatie. Er is vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer. Dit maakt ze extra comfortabel. Op het dak liggen zonnepanelen. De eerste 37 appartementen zijn begin dit jaar opgeleverd. Er zijn op dit moment nog enkele appartementen beschikbaar.

Een scootmobielpool

Bent u niet zo goed ter been? Dan kunt u gebruik maken van een zogenaamde scootmobielpool. U heeft hiervoor alleen een indicatie nodig. De scootmobielen in deze pool zijn eigendom van Rogplus. Heeft u een scootmobiel nodig? Dan kunt u er eentje lenen uit de pool. Dat is niet alleen duurzaam, het zorgt ook voor extra gemak. Zo hoeft u niet om te kijken naar het onderhoud: de scootmobiel staat opgeladen voor u klaar. Dit betekent wel dat er bij het appartementencomplex geen stallings- en oplaadruimte is voor een eigen scootmobiel.

Huurprijs

De kale huur van deze appartementen is €784,-. Bovenop deze huur betaalt u een bedrag van circa €195,00 aan service- en stookkosten. Bij de toewijzing van de appartementen gelden ook inkomenseisen. Bent u alleen? Dan mag uw inkomen liggen tussen de €25.476 en €66.054. Ben u met z’n tweeën? Dan mag uw inkomen liggen tussen de €34.576 en €72.939.

Huurtoeslag

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen heeft u ook recht op huurtoeslag. Daardoor kan uw netto huur in de praktijk flink lager zijn.

Bent u alleen en heeft u een inkomen rond de €27.000?  Dan kan de toeslag oplopen tot wel €220. Bent u met z'n tweeën? Dan geldt dit bij een inkomen van €36.000. Wilt u weten op hoeveel huurtoeslag u recht heeft? Maak hier een proefberekening.

Verhuur

De laatst beschikbare appartementen zijn tot en met 21 april geadverteerd via Woonnet Rijnmond. Er kan op dit moment niet meer gereageerd worden. Huurt u op dit moment al een woning van Woonplus en is dit een grote, schaarse woning? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor onze doorstroomregeling voor senioren. In dat geval kunt u nog wél reageren op de laatste appartementen. Dit kan rechtstreeks bij Woonplus, bij onze seniorenmakelaar.
Lees hier meer over deze regeling >


71 Eengezinswoningen

De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en zonnige achtertuinen. In de tuin is ook een privé berging te vinden. De woningen zijn allemaal voorzien van triple glas, een warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak liggen zonnepanelen. De eerste 27 woningen zijn vorig jaar opgeleverd. De laatste 44 woningen dit jaar. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.