In januari start verhuur 37 seniorenappartementen

In de Buurttuin worden twee kleinschalige appartementengebouwen gerealiseerd, met elk 37 woningen. Deze appartementen vlakbij het centrum zijn bestemd voor senioren (55+) en worden een heerlijke plek om te wonen. Bijzonder aan de appartementen is dat ze zeer energiezuinig zijn en dat er een scootmobielpool wordt gerealiseerd.

De eerste 37 appartementen worden in januari opgeleverd. De woningen zijn 73m2 groot, tellen drie kamers en hebben een ruim balkon op het zuiden. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging en uiteraard een lift. Net als de eengezinswoningen in de Buurttuin zijn de appartementen zeer energiezuinig. Ze zijn voorzien van triple glas en beschikken over een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie. Met vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer zijn de woningen heerlijk comfortabel. Op het dak liggen zonnepanelen.

Scootmobielpool
Bijzonder aan deze seniorenappartementen is dat huurders die aangewezen zijn op een scootmobiel, gebruik kunnen maken van een zogenaamde scootmobielpool. Woonplus zet deze pool samen met Rogplus op. Het gaat om een collectieve voorziening van scootmobielen die makkelijk via een app gereserveerd en gebruikt kunnen worden. Dat is niet alleen duurzaam, het zorgt ook voor extra gemak. Gebruikers hebben geen omkijken naar het onderhoud: de scootmobiel staat opgeladen voor ze klaar. Dit betekent overigens wel dat er bij het appartementencomplex dus geen stallings- en oplaadruimte is voor een eigen scootmobiel.

Doorstromers
Een deel van appartementen wordt in de eerste week van januari op Woonnet Rijnmond geadverteerd. Schiedammers krijgen voorrang bij de toewijzing van de appartementen. Bent u geïnteresseerd? Hou Woonnet Rijnmond dan goed in de gaten!

Het andere deel van de appartementen is bestemd voor ‘doorstromers’. Bent u 55 jaar of ouder en huurt u op dit moment een grote, schaarse woning van Woonplus? Dan komt u voor deze regeling in aanmerking. Op woonplus.nl/senioren leest u meer over de regeling.

Meer lezen over het project 'In de Buurttuin?' Klik dan hier >