'Gratis klusuren zijn een mooie aanvulling'

Wil Binkhorst is lid van de werkgroep Senioren en Wonen en dacht mee over de invulling van de doorstroomregeling senioren. “Het was fijn om daarover mijn mening te kunnen geven en vooral fijn om te ontdekken dat er ook echt naar geluisterd is. Zo hebben we voorgesteld om bij verhuizing naar een seniorenwoning meteen te kijken of er speciale voorzieningen, zoals een douchebeugel of drempelhulp, nodig zijn. Die aanbeveling heeft Woonplus overgenomen en dat is volgens mij echt een verbetering.”

Wil hoopt dat de nieuwe regeling een flinke impuls geeft aan de broodnodige doorstroming van senioren. Ze ziet om zich heen nog regelmatig dat ouderen in een (te) grote eengezinswoning wonen en best graag willen verhuizen. “Maar omdat ze wel in hun vertrouwde wijk willen blijven of omdat ze opzien tegen de administratieve rompslomp schuiven ze hun verhuisplannen steeds weer voor zich uit. Met de nieuwe doorstroomregeling verandert dat: senioren komen eerder in aanmerking voor een woning van hun keuze én ze krijgen hulp en begeleiding bij al het geregel dat daarbij komt kijken. Dat zal veel mensen net het laatste zetje geven om toch te gaan verhuizen.”

Extra handjes
Zelf is de Schiedamse nog niet toe aan een andere woning, maar ze sluit zeker niet uit dat ze in de toekomst ook gebruik gaat maken van de doorstroomregeling. “Ik heb nu die begeleiding bij de administratieve zaken nog niet nodig, maar dat kan over een paar jaar natuurlijk anders zijn. Ik vind ook de mogelijkheid om te kiezen voor gratis klusuren heel aantrekkelijk. Als je niet meer de jongste bent, kun je altijd wel wat extra handjes gebruiken bij een verhuizing. Mooi toch, als je dan het schilderen of het behangen kunt uitbesteden?”